duminică, 25 decembrie 2011

Craciun fericit!

De Craciun am mers la biserica. De obicei, vine tot satul, plus rudele de la oras, atrase de ritualul nasterii lui Iisus, de bogatia meselor de sarbatoare taranesti si, nu in ultimul rand, de aerul curat al pamantului acoperit de prima zapada. Asadar, a fost aglomerat in biserica si foarte cald. La sfarsit, copiii au primit dulciuri din partea comunitatii.
De Craciun am primit prajituri de la mama unui elev. Sunt multe prajituri cu diverse creme, dulci, facute cu migala, cum se fac pe aici. Noi, ca de obicei, am facut cozonaci (cu rahat, nuca, stafide si cacao), care au iesit foarte gustosi si pufosi anul asta. Si-am mai facut un mic tort glazurat cu dulceata de lapte. A iesit mai putin specaculos, dar foarte dulce si bun. 
De Craciun a nins iar. Si instalatia de apa a inghetat in tot satul. Si am scos apa din fantana vecinei noastre si ne-am urat reciproc "Sarbatori fericite!". Doar soba a fost si este harnica si nu ne lasa la greu. Ne incalzeste si ne indeamna la visare, dupa o masa copioasa.
De Craciun am tras un pui de somn. M-am bagat in sacul de dormit, ca intr-un cocon cald si am ramas cu ochii la bradul impodobit in mijlocul casei. Este cel mai frumos brad pe care l-am primit pana acum in casa: mare si stufos, cu trunchiul gros, cu multe crengi impodobite de copii cu globuri, beteala, luminite si stelute.
De Craciun s-a nascut Iisus. Si noi am renascut o data cu el. Craciun fericit!

Corul copiilor de la Scoala din Baiesti la serbarea de Craciun
Caminul Cultural, Comuna Pui

3 comentarii:

eConsiliere spunea...

Craciun fericit, oameni frumosi! Cu drag.

sakura spunea...

Craciun fericit si voua. Am fost si eu cu colinda pe la voim :)
Sper ca v-a placut ;)

Ce ma bucur ca la voi a nins. la noi, numai o zi a dat cu cativa fulgi

Ai primit aparatul foto de la mosul??

Lumi spunea...

@eConsiliere
Multumim frumos, Eta. Sarbatori fericite si voua!

@Sakura
Am primit toti colindatorii, sa stii. Ne-au placut foarte tare colindele tale. Am cantat si noi, sper ca ne-ai auzit. :)
Ne-am bucurat si noi ca a nins, dar n-a tinut prea mult. Cam seceta anul asta...
Mosu' a fost asa de ocupat de Craciun incat a incurcat pachetele. In locul aparatului foto mi-a adus lenjerie de pat si dulciuri. Asa ca eu ii multumesc frumos si il mai astept si la anu'.
Am vazut si admirat cadourile primite de tine. Foooarte frumoase! Sa le porti cu drag!