duminică, 20 mai 2012

Tzutzi are sapte pui... Vreti unul?

Sambata noaptea (18-19 mai) a facut Tzutzi sapte pui: patru albi cu pete negre si trei negri-taciune. Inca nu i-am pozat ca n-au iesit din cusca. Sunt claie peste gramada in mijlocul culcusului si cateaua ii pazeste bine. Mananca pe fuga, sta pe aproape si-l musca pe Ursu (cainele ciobanesc de 6 luni) de cate ori acesta se nimereste prin apropierea puilor. Mai mult, a ocupat ambele custi si nu lasa cainele sa stea niciunde. Bea din toate bolurile cu apa de prin curte, sapa groapa langa cusca ei veche si prin alte parti (habar n-am de ce!). 
Dar sunt mandra de ea pentru cat de bine are grija de cei mici. A nascut singura si, din instinct, a facut totul cum trebuie. Ma intreb: oare puteau si femeile odinioara sa fi nascut asa, firesc si totul sa mearga bine? Poate...
Asadar, anunt pe toata lumea: daca doriti un caine de curte, curat si binecrescut, paznic de nadejde, va oferim  dintre puii lui Tzutzi. Cand se va putea, ii vom vaccina si le vom face carnet de sanatate. Si cand o s-o sterilizam pe Tzutzi, vom steriliza si pe cele mici. Urmeaza poze, curand!

Niciun comentariu: