joi, 13 ianuarie 2011

Mi-am dorit o masina/ Si acuma o am./ Imi sta bine/ Cand ma urc la volan...

Imi doresc un mijloc de transport - bicicleta de munte, o bicicleta cu motor, un scuter sau o masina - pentru a face naveta catre scoala si inapoi. Cea mai buna alegere ar fi o masina - merge pe orice vreme, dar asta implica sa-mi iau carnetul de sofer si masina. Pana la urma, in prima faza, ar merge orice. Intai bicicleta pentru ca stiu sa merg pe ea si de indata ce o cumpar, am si pornit la drum.
Ma tot gandesc ce s-ar potrivi mai bine pentru drumurile pe care le am. Luni si marti am doar cativa kilometri de parcurs intre doua-trei sate apropiate si merge sa iau bicicleta. Miercuri ar fi nevoie macar de o bicicleta cu motor sau de un scuter pentru ca este drum lung, partial asfaltat si in urcus. Joi si vineri e nevoie de scuter sau de masina - drumul e lung si divers: sosea, drum in panta, urcus.
Cred ca exista o masina buna, relativ ieftina, usor de condus, care sa consume putin - exact pentru mine. Urmeaza doar s-o gasesc. Si sa invat s-o conduc. Ma poate ajuta cineva, va rog?

5 comentarii:

puck spunea...

să ştii că m-am tot gândit şi am întrebat. bicicleta cu motor e construită pt drum plat. aşa că probabil ar fi bun un scuter sau o maşină. personal, aş alege o bicicletă de munte şi când e drumul greu, aş mai merge şi pe lângă ea.

Lumi spunea...

Multumesc, Puck. O sa ma gandesc cum e mai bine. Eu, de fapt, as alege o bicicleta si o masina.
Imi place sa fac miscare si as merge pe bicicleta cand e vremea buna si cand drumul e mai scurt si accesibil. As lua masina pentru celelalte cazuri, inclusiv pentru excursii cu familia prin jur, sa cunosc mai bine locurile.

Hoinar spunea...

Eu am o alta propunere??? De ce nu un ATV??? Asa ati putea sa plecati si cate 2 deodata.Si merge si pe zapada, ploaie si mizerie. Cu conditia sa va luati combinezoane, bineinteles.
Te pupa Lena

admin spunea...

Eu merg mult cu masina. Prea mult, as zice (mutandu-ma la tara am renuntat la joburi regulate si acum, ca si consultant, merg prin toata regiunea, chiar si 1500 km pe luna). Si eu mi-am luat carnetul dupa mutarea la sat, cel mai ingrijorata eram de faptul ca o ambulanta avea nevoie atunci de peste o ora ca sa ajunga la noi si in multe cazuri orice minut castigi venind in calea ambulantei poate fi vital. Am "picat" sala de doua ori, dar acum e ok :)
Si eu cred ca un ATV e ok pe distante scurte. Cum eu la un moment dat faceam naveta zilnic 12 km pana la Primaria locala, ma gandeam sa iau un cal pe care sa il las sa pasca linistit cat am eu treaba. Dar nu am avut curaj sa pun in practica asa o idee :)

Lumi spunea...

E-hei, m-am gândit şi eu la un cal, hi, hi, hi... Dar în cele din urmă am ales bicicleta, pentru drumurile scurte şi maşina, pentru naveta la drum lung.
Aşadar, mă apuc de învaţat regulile de circulaţie.

P.S. Ar fi bun şi un ATV, dar nu cred ca am bani pentru toate.