luni, 6 februarie 2012

Impresii... la rece

Se poate trai, locui, dormi si la temperaturi scazute, de exemplu la 10 grade (Celsius). Faci rost de un sac de dormit, o pilota si o sticla fierbinte. N-ai nevoie de pijamale, doar de haine groase si de o caciula pe cap. Caloriferul electric este optional, tot nu face fata. Doar soba este de baza, cu conditia sa se mute patul/paturile pe (langa) soba... ceea ce e mai greu de facut. Si pentru ca, de vreo saptamana, trag nadejde ca instalatia de incalzire sa mearga, intr-un final. 
In conditiile acestea eu am facut o pasiune pentru instalator. Este V.I.P. la momentul actual. Adica vedeta incontestabila a familie. Nu conteaza ca face debandada prin casa, cere bani (putini, ca ne cunoaste de ceva timp!) si vine cand poate. Sfaturile lui sunt nepretuite. Chiar si fii-miu a facut haz de conversatia noastra despre multe si marunte. Nu ca m-as pricepe la instalat chestii, dar putem vorbi despre gerul de afara, despre copii, despre cum se face cafeaua... s.a.m.d. In rest, toate bune, sanatate si la vara cald. Ceea ce va doresc si voua.

P.S. Am citit candva ca cine locuieste in camere cu temperaturi scazute... traieste mai mult si mai sanatos. Trag concluzia ca, daca n-am racit in aceste 7 zile de racoare, inseamna ca ne-am calit strasnic. 


P.P.S. Maine vine instalatorul. Iar!

2 comentarii:

Miju spunea...

vad ca mitul instalatorului nu e doar o scuza ;)
oh, fara gluma acum, sper sa ti se rezolve cat mai repede, imi pot inchipui cat de frig se face daca n-am mai avut temperaturi pozitive de ceva vreme
daca ar fi buget, mi-as lua asa ceva in casa: http://www.adezivi.bizoo.ro/vanzare/285411/Soba-de-incalzit-Oganj-LM
am cel putin 4 cunoscuti care folosesc asa ceva(unul chiar in germania) chiar daca au centrala - folosesc soba asta pentru spatii pe care nu le incalzesc toata ziua, sau pentru perioadele in care e nevoie de ceva extra ;)

mda, buget... iti urez sa il ai cat iti trebuie ;)

Lumi spunea...

Multumim de urari... Privim cu optimis bugetul.
Intre timp, am dat drumul la instalatie si merge. Uraaa! Avem caldura! Sa ne traiasca instalatorul!!!

P.S. Ne mai gandim inca la sobe. Cele mai bune sunt cele de teracota. Sa vedem...