sâmbătă, 3 aprilie 2010

Paşte fericit!



În toiul pregătirilor de Paşte mi-am adus aminte de cuvintele lui Zorbas către tânărul stăpân, pe când mâncau mielul - şi aici mă refer la cuvintele din carte (oarecum asemănătoare cu cele din film):
"- Mă, ce naiba stăm noi aici ca doi cuci? strigă. Hai la joc! Nu ţi-e milă de mieluţ? Să piară aşa, pe nedrept? Hai să jucăm şi să-i cântăm! Zorbas a înviat!
- Stai, mă Zorbas, ce-ai înnebunit?
- Pe onoarea mea, spune ce vrei, stăpâne, mie mi-e milă de mieluţ; mi-e milă de ouăle înroşite, de covrigii de Paşti, de brânza cu smântână. Îţi jur, dac-aş fi mâncat pâine şi măsline, aş fi zis: Ei, ia să mă-ntind să trag un pui de somn, ce-mi trebuie mie chefuri? Măsline şi pâine să fie, ce să mai vreau altceva? Da' acu e păcat, îţi zic, de aşa potol! Hai să facem Învierea, stăpâne!"

Vă doresc să aveţi numai lumină în suflet, să jucaţi şi să vă bucuraţi de tot ce aveţi! Hristos a înviat! Paşte fericit tuturor!

2 comentarii:

jane spunea...

masline si paine pentru mine, sunt nevrednic de altceva! dar hai sa faceti Invierea dragilor, merg si eu cu voi! sa fiti fericiti!

Lumi spunea...

Jane, toti suntem nevrednici, dar mai pastram inca zambetul si bucuria de a fi impreuna. Iti multumim ca ne esti alaturi. Sa fiti si voi fericiti!